Trist nyhed for ildsjælene i Ringsted/Benløse mv.

Medierne har ikke viet megen interesse for at 20 af byrådets 21 medlemmer i mandags nedstemte et forslag fra Ringstedlisten  om at ildsjælene i Ringsted/Benløse skulle have samme muligheder for kommunal støtte som ildsjælene i landsbyerne.

Det er en uforståelig beslutning som kun kan glæde landsbymafiaen, der synes rigt repræsenteret i byrådet. Ringstedlisten pointerede  ved fremlæggelsen, at det ikke var et forslag om at udhule landsbyernes muligheder, men kun at 2/3 af befolkningen skal have samme mulighed som den 3. del der bor på landet.

Samtidig nedstemte de samme 20, at den eksisterende ordning skulle have et juridisk check. Forholdet er nemlig det, at administrationen har erkendt at ordningen ikke er efter bogen. Samtidig kan man i stille spørgsmål ved overholdelse af habilitetsreglerne  og retssikkerheden for 3. personer i forbindelse med projekter. Ringstedlisten fik at vide at man kan klage over ordningen til det kommunale tilsyn samt, at man ikke kan forvente, at administrationen vil vurdere en ordning som der er politisk flertal for ulovlig.

Det sidste er bemærkelsesværdigt. Ringstedlisten er som oppositionsliste helt afhængig af at administrationen rådgiver efter   lovgivningen – legalitetsprincippet. Hvis administrationen ikke råber vagt i gevær overfor forslag fra flertallet som er ulovligt – ja så er Ringsted helt på linje med en hvilken som helst bananrepublik. Og det er vi da ikke !!!!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *